Doç. Dr. Cemil Yamalı vefat etti

Created date

17/05/2018 - 18:18

Bölümümüz emekli öğretim üyesi Doç. Dr. Cemil Yamalı, 13 Mayıs 2018 tarihinde geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Hocamız ile ilgili duygu ve düşüncelerinizi kendisi için hazırladığımız online taziye defterini kullanarak paylaşabilirsiniz. Taziye defterine ulaşmak için lütfen tıklayın.

15 Aralık 1950 tarihinde Şumnu’da doğan Doç. Dr. Cemil Yamalı, 1973 yılında ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini aldı. 1976 yılında aynı bölümde yüksek lisansını tamamlayan Dr. Yamalı, 1983 yılında University of Michigan’dan doktora derecesini aldı.

Dr. Yamalı, yüksek lisansı esnasında ODTÜ Makina Mühendisliği Bölümü’nde araştırma görevlisi olarak görevine başladı. 1985 – 1988 yıllarında yardımcı doçent, ardından 2017 yılına kadar doçent olarak bölümümüzde görev yaptı.

Dr. Yamalı, ayrıca 1989 – 1991 yıllarında TÜBİTAK Balistik Araştırma Enstitüsü’nde savunma sanayisine yönelik hesaplamalı termodinamik alanında çalışmalarda bulundu. 2017 tarihinde yaş haddinden emekli olan Dr. Yamalı 2018 bahar döneminde bir lisans teknik seçmeli dersi vermeye devam ediyordu.

Değerli hocamızı, üniversitemiz ve bilim dünyasına yapmış olduğu kıymetli katkılarından dolayı her zaman şükranla anacağız.