Öğrencilerimiz TÜBİTAK Yarışması'nda birinci oldu!

21/11/2018 - 01:17

Bölümümüz öğrencilerinden Uğurcan Kartal ve Anıl Güneş ile İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden Tunç Alp Bilgel geliştirdikleri proje ile TÜBİTAK Üniversite Proje Yarışmaları - 2238 Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması'nda, Temel Sektörler kategorisinde Türkiye birincisi oldu. Öğrencilerimiz tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Ekip üyelerinden Uğurcan Kartal projeleri ile ilgili açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz.

“3Wings” isimli projemizde solumuş olduğumuz havayı temizleyerek yaşam kalitesini arttırmayı ve aynı zamanda tasarımı bize ait olan rüzgâr türbinlerimizden güvenilir enerji elde etmeyi hedefledik. Dışarıda solumuş olduğumuz havayı tasarlamış olduğumuz 3 aşamalı filtrasyon sistemi sayesinde temizleyebilmeyi ve insanlara sağlıklı havayı verebilmeyi amaçladık. Bu sistem için gereken enerjiyi, hatta daha fazlasını, Ar-Ge faaliyetlerine devam ettiğimiz dikey rüzgâr türbinlerimizden almayı planlıyoruz.

Tasarım ve analiz çalışmaları tamamen bize olan bu proje ile milyonlarca yaşamı etkileyecek, birbirine entegre olabilen iki sistemi başarı ile bir araya getirdik. Yaptığımız çalışmaları devam ettirerek tasarımımızı daha iyi bir gelecek için ürüne dönüştürmeyi hedefliyoruz.